Date: 1 - 2 February 2018

Dear Members of Emergency Medicine, 

Best Regards To All Emergency Medicine In the World!

 

The Basic Ultrasonography Course will be organized at Koç University Hospital in Istanbul on February 1-2, 2018 by Emergency Medicine Association of Turkey Ultrasonography Working Group (EMATUS). The two-day course training has 8 hours theoretical and 8 hours practical lectures includes; Ultrasound Physics, Imaging Techniques and Artefacts,  E-FAST, Hepatobiliary Ultrasonography, Abdominal Aorta Ultrasonography, Focused Echocardiography, Interventional Ultrasonography, Urinary System Ultrasonography, Deep Vein Thrombosis Ultrasonography and other subjects of Point of Care Ultrasound. The quota of our course is limited in 24 trainees. You can contact Ms. Aytul Kuşçu, the association secretary for course registration fees, registration and communication, or can be applicated from here by online.

 

Thanks for your attention.

Yours Sincerely

 

 Volkan Arslan,MD.

Asc Prof. Funda Karbek Akarca,MD

Communication: Cankaya Mah. Cinnah Cad. No: 51/10 Cankaya – Ankara.

Phone: +90 312 438 12 66. Fax: +90 312 438 12 68

 

                   

Emergency Medicine Association of Turkey

Ultrasonography Working Group

Basic Ultrasonography Course 

                                                                                           

 

February 1-2, 2018 / Koç University Hospital-Istanbul

 

Course Programme

                                                                          1st February 2018

09:00- 09:10

10min

Opening, Expectations to the Course

All Instructors

09:10- 09:50

40 min

Ultrasound Physics and Examination Techniques

Ozlem Dikme,MD

09:50- 10:30

40 min

E-FAST

Burcu Azakoglu,MD

10:30- 10:50

20 min

Coffee Break

10:50- 11:30

40 min

Hepatobiliary Ultrasonography

Onur Karayakalı,MD

11:30 12:30

40 min

Urinary System Ultrasonography

Salih Ekinci,MD

12:30- 13:30

60 min

Lunch

13:30- 17:30

 

Practice

All Instructors

 

                                                                          2nd February 2018

09:00- 09:50

50 min

Focused Echocardiography

Ozgur Cevrim,MD

09:50- 10:30

40 min

Interventional Ultrasonography

Salih Ekinci,MD

10:30- 10:50

20 min

Coffee Break

10:50- 11:30

40 min

Abdominal Aorta Ultrasonography

Ozgur Dikme,MD

11:30 12:30

40 min

Other Core Content Subjects of Point of Care Ultrasonography

Ozlem Dikme,MD

12:30- 13:30

60 min

Lunch

13:30- 17:30

 

Practice

All Instructors

17:30-18:00

 

Closing, Certificate Ceremony

 

 

 

Hope to meet you at any time any where by EMATUS !

Tatdus.org/eng

@TrEmatus



Authors: Dr. Betul Gülalp / 21.11.2017

 

Course Calendar